klik atas nuffnang

Thursday, June 28, 2012

Kempen Kesedaran Kanser Serviks

ANDA mungkin boleh menyediakan semangkuk mi segera dalam masa empat minit. Tetapi, sedarkah anda dalam tempoh sesingkat itu juga nyawa seseorang wanita di rantau Asia Pasifik akan melayang? Semuanya bahana kanser pangkal rahim yang meragut sejumlah 143,000 nyawa setiap tahun.

Dalam konteks dunia, sekurang-kurangnya 270,000 kematian ekoran kanser serviks dilaporkan setahun dengan sekitar 80 peratus berlaku di negara-negara membangun. Hanya 41 peratus daripada wanita negara membangun berpeluang mendapatkan rawatan seandainya mereka ingin terus hidup.

Kanser serviks merupakan kanser ketiga paling kerap menyerang wanita di Malaysia . Di seluruh dunia, ia kanser kedua paling kerap menyerang wanita dan mengambil nyawa seorang wanita setiap dua minit. Kanser serviks disebabkan jangkitan berterusan daripada virus biasa yang berjangkit iaitu Human Papillomavirus (HPV). Pelalian berserta pap smear boleh mengurangkan risiko kanser serviks.

Justeru itu Keluarga Avail bersama-sama Syarikat Avail Beauty Sdn. Bhd. menyambut baik untuk menyasarkan, menyebarkan mesej berkenaan kanser serviks untuk mencegah penyakit tersebut.

Dengan produk Avail FC Bio Sanitary Pad sahaja kita sudah mampu mengekang dan mencegah bawaan kanser. Setelah anda mencuba memakai Tuala Wanita jenama Avail secara tidak langsung anda telah memberi suatu inisiatif untuk menyemarakkan tema kempen ini - Anda Pakai Anda Rasai Perubahan Anda Tentukan Kesihatan, - bersama mencegah kanser serviks. 

Hubungi Emel : keluargaavail@gmail.com
No. Telefon    : 019.982.3405
Laman Sosial  : Facebook / Keluarga Avail


Orang ramai boleh mendapatkan maklumat tentang kanser serviks melalui laman web POCC www.pocc.com.my, laman Facebook POCC (POCC Malaysia) dan talian 1-800-22-POCC (7622).


Saranan Keluarga Avail : FC BIO SANITARY PAD / I-FOOD / PRO-POLIS

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik tengah nuffnang

Di Taja Oleh